вівторок, 14 жовтня 2008 07:10

Дворнязі Ніці знайшли господарів

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Волонтерка Аня Рижова гладить собак Мулю й Юліка
Волонтерка Аня Рижова гладить собак Мулю й Юліка

Акція до Міжнародного дня захисту тварин відбулася у вихідні на пл. Ринок у Львові. Просто на площі можна було вибрати тварину із каталогу притулку "Милосердя", що діє в приміському селищі Брюховичі. Для огляду виставили двох котів і трьох собак. Організували акцію комунальне підприємство "Лев" і міське товариство захисту тварин.

— У притулку зараз перебуває сім котів і близько 250 собак, — розповідає 28-річний Максим Підболячний із товариства захисту тварин. — Усім зроблено необхідні щеплення. За кордоном взяти тварину із притулку коштує дорого. У нас просити гроші нереально, бо кожен може вийти на вулицю та спіймати собі кицьку чи собаку. Тому віддаємо тварин безкоштовно або за благодійні внески. Звісно, всіх тваринок привезти на акцію не могли — вони болісно сприймають перевезення.

Під час акції знайшлися господарі для трирічної дворняги Ніки та двох котів. Ще одну собаку погодилися забрати після стерилізації.

— Ніка потрапила до нас нещодавно, — говорить директор притулку Наталія Кузнєцова, 40 років. — У неї збільшена печінка. Але людей це не зупинило, вони згодні її лікувати. Дві сім"ї цікавилися бордоським догом Юліком. Він мав травму хребта і зараз не може нормально ходити, потребує постійного лікування. Сказали, що порадяться й передзвонять.

Каже, найчастіше собак беруть люди середнього віку.

— У договорі із новими власниками тварин вказуємо випробувальний термін. Якщо собака не підходить, забираємо назад, — каже Наталія. — Наприклад, боксер Дуся живе в нас із січня. У притулку вона почувається добре, а от нових господарів не сприймає. Її забирали двічі, і обидва рази повертали назад.

Притулок "Милосердя" діє із 1992 року. За останні два роки було знайдено господарів для понад 200 собак.

— Загалом у Львові є близько 12 тисяч безпритульних псів. Хочемо показати, що їх не обов"язково вбивати, — пояснює мету заходу директор підприємства "Лев" Олександр Стаєнний, 26 років.

Зараз ви читаєте новину «Дворнязі Ніці знайшли господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі