середа, 18 квітня 2007 07:08

Дев"ятирічний шахіст переміг старших суперників

9-річний Володимир Ветошко з райцентру Городок Львівської області виборов "срібло" у першості України з шахів серед 12-річних хлопчиків у Краматорську Донецької області.

— Він був наймолодшим з усіх учасників, з дев"яти партій виграв вісім. Тепер Володимир поїхав на чемпіонат України до Миколаєва змагатися зі своїми ровесниками. Ми наказували йому, щоби не розслаблявся, — розповідає 55-річний Микола Матвієнко, начальник відділу спорту Городоцької райдержадміністрації.

Ветошко хоче вибороти путівку на чемпіонат світу з шахів і стати майстром спорту міжнародного класу. Серйозно займатися шахами хлопець почав із п"яти років.

— Здібності Володі розвинув його батько Богдан, — каже Микола Матвієнко. — Ветошко-старший не спортсмен, та зумів навчити свого сина наполегливості. Якби всі батьки були такими, із п"ятисот наших вихованців принаймні двісті стали би чемпіонами України.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятирічний шахіст переміг старших суперників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі