четвер, 17 квітня 2008 07:12

Депутати не довіряють меру Івано-Франківська

15 квітня на сесії міськради депутати висловили недовіру мерові Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу. За це проголосували 34 з 53-х місцевих обранців. Міський голова наклав вето на ухвалу. Для відставки Анушкевичуса депутатам забракло сімох голосів.

За недовіру міському голові голоси віддали всі депутати від "Нашої України", БЮТу, "Пори" та Партії регіонів. Утрималися від голосування однопартійці мера — члени УНП.

— Міський голова уявив себе малим царьком, який править і нічого не боїться, але насправді він тільки слуга народу, — говорить секретар міськради Івано-Франківська, член БЮТу Василь Бойчук, 47 років.

"Бютівці" переконані, що їм забракло голосів сімох депутатів, яких відсторонив від повноважень міський голова ще торік.

— Щоб рішення було законно прийняте, треба 41 голос, а не 34. У депутатів є ще 10 днів, щоб опротестувати його, — повідомляє прес-секретар Віктора Анушкевичуса Ірина Макацарі.

Вето на ухвалу міських депутатів мер накладає вдруге за рік. Місяць тому міський голова опротестував рішення щодо поновлення на посаді керівника місцевої телерадіокомпанії "Вежа" Івана Вовка.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не довіряють меру Івано-Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі