середа, 12 грудня 2007 07:05

Богдана і Владиславу Бутків охрестили в реанімації

Вижили двоє з чотирьох близнят, яких народила 29-річна рівнянка Ольга Бутко. Недоношені хлопчик і дівчинка померли в дитячій обласній лікарні за кілька днів після народження.

— Ще двоє діток — теж хлопчик і дівчинка — досі лежать у кюветах, підключені до апаратів штучної вентиляції легенів, — розповідає головний лікар Віталій Бойко, 39 років. — Їхній стан стабільно тяжкий, але небезпека для життя минула.

Малюки перебувають у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених. Батьки попросили священика охрестити дітей. Хлопчика назвали Богданом, дівчинку — Владиславою.

— Ольгу Бутко виписали після кесаревого розтину минулого вівторка. Її стан нормальний, — каже головний лікар пологового будинку N2 Ганна Чайка, 56 років. — Про смерть близнят дізналася після виписки. Чоловік боявся її турбувати.

Сергій Бутко працює в Рівному таксистом.

— Гроші на лікування дітям збирати не потрібно. Лікарня надає медикаменти, — запевняє Віталій Бойко. — Але допомоги потребує саме відділення інтенсивної терапії. За рівнем оснащення воно — одне з найгірших у країні. Не вистачає пульсоксиметрів, які стежать за життєвими функціями немовлят.

Один такий прилад коштує понад 25 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Богдана і Владиславу Бутків охрестили в реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі