четвер, 31 січня 2008 20:12

Безпритульних псів в Ужгороді відстрілюють

В Ужгороді виявили сказ і запровадили карантин. За два місяці влада міста планує відстріляти безпритульних псів, яких в обласному центрі до трьох тисяч.

— Відловлювати собак буде комунальне автотранспортне підприємство, — розповідає речник міського голови Олег Подебрій, 37 років. — Для цього виділили дві спецмашини, закупили пневматичну зброю та ампули з отрутою. Відстрілюватимемо у присутності міліціонерів.

2007 року, у порівнянні з 2002-м, від укусів бродячих псів постраждали в 4,5 разу більше ужгородців. Вакцинація від сказу обходиться людині в 300 грн.

Закарпатські захисники тварин виступають проти знищення собак. Рік тому вони пропонували чиновникам відловлювати псів та стерилізувати їх.

Із 2005-го в Ужгороді планували побудувати притулок для бродячих псів, але досі не знайшлося інвестора. Громадська організація "Допоможи другові" обіцяє звернутися до прокуратури та європейської спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних псів в Ужгороді відстрілюють ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі