четвер, 03 квітня 2008 21:07

Батьки протестують проти приватного садка

Ужгородський дитсадок N 30 намагаються перетворити на приватний. Батьки звернулися до президента із проханням захистити права своїх дітей.

— 1993-го трест "Закарпатбуд", у відомстві якого був садок, реорганізували у товариство "Закарпатбуд", — розповідає Зоя Туряниця, член батьківського комітету. Із 1995 по 1998 роки садочок передали в оренду відділу освіти Ужгородського міськвиконкому. Потім оренду продовжували. Але 70 відсотків майнових акцій "Закарпатбуд", серед яких був і садочок, викупило товариство "Центр-СД-Маркет". Власник підприємства Федір Соханич розповів, що хоче перетворити садочок на приватний. Якщо так станеться, то батьки не зможуть платити, скажімо, по 500 гривень. Тому домагаємося, щоб дошкільний заклад залишили у власності держави.

Дитсадок N30 відвідує 140 дітей. Ще 50 — на черзі. У мікрорайоні є два садки, але вони переповнені.

— Маю право організувати приватний садок, — каже Федір Соханич. — Хотів це зробити ще раніше, але батьки протестували. Відстрочив до 2009 року. Але вони й так бунтують. Я все одно зроблю з нього приватний. Виховання дитини буде коштувати 200–300 гривень на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Батьки протестують проти приватного садка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі