понеділок, 05 лютого 2007 20:16

Байкери роз"їжджали Ужгородом на бричках

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  У центрі серед байкерів ”Буш” із Києва
У центрі серед байкерів ”Буш” із Києва

У п"ятницю міжнародний клуб "Падонкі" зібрав в Ужгороді понад сотню любителів їзди на мотоциклах із Росії, Молдови, Угорщини, Польщі та країн Прибалтики. Зліт розпочався з гучної костюмованої вечірки у розважальному центрі "Джин". Наступного ранку на березі річки Уж байкери в спортивних трусах провели зарядку, після чого вирушили на бричках кататися по Ужгороду.

О пів на дванадцяту біля готелю "Ужгород" починають збиратися чоловіки та дівчата у шкірянках, куртках з емблемами, майках із надписом "Падонкі". На Закарпатті байкерське коло очолює 40-річний Олександр Суханов. Він є власником спеціалізованого клубу "Red Bull"s", де час від часу зустрічаються мотоциклісти. Пан Олександр замовив у місцевих ромів п"ять бричок. Ближче до півдня учасники зустрічі вмощуються на підводах, застелених килимами. Під гудіння автомобілів рушають проспектом Свободи у бік автобусного та залізничного вокзалів. Звернувши біля колії, повертаються до "Аквабару". Так вони демонструють відкриття сезону.

— Ужгородський зліт відкриває першим мотосезон в Україні, — хвалиться Суханов. — Байкери приїхали сюди поділитися враженнями про зустрічі в різних куточках світу. Тільки влітку 2006 року члени ужгородського клубу "Падонкі" проїхали 16 тисяч кілометрів, — каже головний байкер. — Сам клуб заснували п"ять років тому. Ми збираємося під гаслом "Забути неможливо" або "Згадати все". Для кожного такого заходу виготовляються майки, банданки з пам"ятними емблемами. Цього разу ми надумали подарувати кожному учасникові труси з емблемами і надрукували фірмові наклейки.

Далі Олександр бере гучномовець і оголошує 10-хвилинну перерву. Додає, що після цього байкери розважатимуться в "Аквабарі". Там вони мають обмінятися подарунками.

При знайомстві байкери не хочуть називати своїх імен та прізвищ. Пояснюють, що в клубах існують прізвиська.

— Мене називають "Мертвим", — зізнається 41-річний львів"янин Юрій Кузь у королівському костюмі. — А це — моя знайома Наталка, — показує на дівчину в довгій костюмованій сукні кремового кольору.

— Я "Ритуальник" с Москвы, а это мой друг "Ножницы" с Грозного, — говорить 33-річний байкер в овечій дублянці та кепці з гербом, розмахуючи чорним прапором.

Після 10-хвилинної перерви представники клубу "Падонкі" заходять до бару. Кажуть, що розважатимуться, співатимуть байкерських пісень.

Торік "падонкі" започаткували благодійну акцію, подарували одному з місцевих дитбудинків більше $1000. Під час літнього зльоту цю традицію продовжать.

Зараз ви читаєте новину «Байкери роз"їжджали Ужгородом на бричках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі