четвер, 05 лютого 2009 18:32

Автобусний завод скорочує працівників

Працівники львівського автобусного заводу щоранку на прохідній отримують зарплату. Робітники — по 30 грн, керівники та інженери — по 20. Щоденне повернення боргу запровадив власник заводу, російський бізнесмен Ігор Чуркін.

Чуркін приїхав до Львова 28 січня, після багаторазових страйків працівників. Із квітня 2008-го людям заборгували 6 млн 642 грн. Останню зарплатню дали за вересень. Нині керівництво підприємством Чуркін повністю взяв у свої руки.

— Він прекрасно спілкується з людьми. Ми ж його ще добре пам"ятаємо відтоді, як він був у нас до арешту, — говорить прес-секретар Марія Пендерецька. — Щодня проводить наради, зустрічається з людьми в цехах, у кабінеті його не зловиш. Завдяки Чуркіну наші інженери проходять стажування за кордоном, восени львів"яни працювали на "Мерседесі".

На завод викликають людей групами — із тих цехів, де є робота. Скоротили 500 працівників, переважно інженерів.

Чуркін попросив львівського губернатора дати кілька днів на вирішення організаційних питань і створення подальшого плану роботи.

— Багато в чому ми залежимо від державних коштів. Наприклад, ще не всі міста прийняли бюджет і можуть замовляти транспорт, — пояснює  Пендерецька. — Два роки тому ми виграли тендер на виробництво "Школяриків". Нам замовили 60 автобусів. І що? Жодного ми не продали.

Колектив ЛАЗу хоче бачити директором депутата Львівської обласної ради Степана Давидяка. Він очолював завод до нинішнього керівника Сергія Челяпіна. Той нині в лікарні. Тиждень тому після прес-конференції щодо ситуації на заводі його шпиталізували із гіпертонічним кризом.

Зараз ви читаєте новину «Автобусний завод скорочує працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі