середа, 30 грудня 2009 18:16

Ярмарки працюватимуть у новорічну ніч

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  9-річні львів’янки Анна (ліворуч) та Софія розглядають світлодіодного оленя від гіпермаркету ”Епіцентр” на проспекті Свободи у Львові. Фігура оленя коштує 1668 гривень
9-річні львів’янки Анна (ліворуч) та Софія розглядають світлодіодного оленя від гіпермаркету ”Епіцентр” на проспекті Свободи у Львові. Фігура оленя коштує 1668 гривень

Новорічно-різдвяні святкування найшвидше розпочалися у Львові. На свято Андрія на просп. Свободи та на пл. Ринок запрацював перший в Україні ярмарок. 62 торгових павільйони нагадують дерев"яні хати під черепицею, дахи прикрашені електричними гірляндами.

На ярмарку торгують сувенірами, одягом і продуктами. Міська рада не дозволила продавати міцні напої і піротехніку. Найпопулярніші на ярмарку гарячі напої. Склянка глінтвейну, гарячого пива чи пуншу коштує 15–20 грн.

— За чотири години продаємо 50 літрів глінтвейну, — каже Андрій Кузерема, 22 роки, шеф-кухар "Хмільного дому Роберта Домса". — Постійно питають про міцніші напої, але ми не торгуємо ні горілкою, ні коньяком.

Поруч кухарі ресторану "Динамо Блюз" варять вареники з картоплею, сиром і капустою. За 100 г правлять 7 грн, виходить по п"ять штук.

"Різдвяне містечко" працює і на пл. Соборній у Чернівцях. У новорічну ніч поряд із ним з 1.00 до 4.00 триватиме дискотека "Новорічна ніч — ніч чудес".

У ніч на Новий і Старий новий рік на ярмарках торгуватимуть цілодобово. Павільйони працюватимуть до 21 січня.

2 січня у Львівській опері о 18.00 та о 20.30 виступатиме Святослав Вакарчук. Представлятиме музичний проект "Вночі". Квитки коштують 150–800 грн.

У Львівській опері виступатиме Святослав Вакарчук

Львівське міське свято пампуха триватиме з 8 по 10 січня. Розпочнеться о 15.00 різдвяним парадом вертепів на пл. Ринок. Розіграші лотереї, конкурс колядок і дегустація пампушок проходитиме щодня у внутрішньому дворі Ратуші з 13.00 до 20.00.

— Цього року вертепи змагатимуться в кожному районі області, — каже Андріан Кліщ, 39 років, зі Львівської облдержадміністрації. — 9 січня у райцентрі Стрий на майдані Незалежності проходитиме свято "Різдвяна коляда". 8–10 січня у приміщенні Центральної дитячої бібліотеки міста Турка — свято "Йде Різдво по Україні". 10 січня колядуватимуть у місті Дрогобич на площі Ринок. 9 січня до райцентру Сколе з"їдуться вертепи з усього району на конкурс різдвяних колядок. У місті Буськ 14 січня на cтарий Новий рік пройде масове гуляння біля новорічної ялинки.

В Ужгороді 31 грудня о 22.00 на Театральному майдані біля центральної ялинки ввімкнуть караоке. Поспівати зможуть усі охочі. Шоу-програма триватиме до четвертої ранку. Опівночі пролунає салют. Феєрверк пускатимуть і в Рівному.

В Івано-Франківську розважальна шоу-програма "Новорічна ніч-2010" розпочнеться на Вічевому майдані о 23.00. Свято триватиме до 4.00.

31 грудня на Театральному майдані в Тернополі буде святкова відеопрограма. Трансляція почнеться о 22.00 з відеопривітань перших осіб області. Для цього перед обласним драмтеатром ім. Тараса Шевченка встановлять великий екран. Усю ніч на ньому показуватимуть кліпи українських виконавців. 5 січня о 15.00 на Театральному майдані освятять різдвяну шопку.

2 січня в Будинку культури мікрорайону Вересневе у Луцьку о 14.00 розпочнеться новорічний ранок для дітей. Вхід вільний. 16 січня в Палаці культури весь день колядуватимуть. Тут проходитиме 11-й міський фестиваль вертепів.

Транспорт в обласних центрах західної України курсуватиме всю ніч. У Рівному міська влада дозволила кафе та барам працювати до 6.00.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарки працюватимуть у новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі