четвер, 15 січня 2009 19:27

Андрій Воронов крав пожертви парафіян

21-річного робітника Андрія Воронова затримали міліціонери у Свято-Троїцькому монастирі Рівненщини. Чоловік обікрав храм в селі Межиріч Острозького району.

Андрій приїхав до монастиря із Хмельниччини рік тому. Пояснив настоятелю, що хоче розпочати нове життя і стати послушником. Його взяли робітником, щоб випробувати віру.

— Монахи помітили, що зі скриньки з пожертвами зникають гроші та золоті прикраси, — розповідає старший інспектор Михайло Мельник з обласного управління міліції. — У монастирі є чудотворна ікона Богородиці ХVІ століття. Прихожани вірять, що вона зцілює від недуг, тому часто жертвують гроші та коштовності.

Час од часу Воронов зникав із монастиря — відпрошувався додому провідати рідних. На його від"їзди спершу не звертали уваги.

Після чергової крадіжки монахи звернулися до міліціонерів.

— Крадія вирахували слідчі. Хлопець вже давно підсів на наркотики, а позбутися залежності не міг, — додає Михайло Мельник.

За час перебування в монастирі Андрій Воронов витягнув із скриньки пожертв 2 тис. грн та поцупив 50 г золотих прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Воронов крав пожертви парафіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі