неділя, 01 жовтня 2006 16:59

Андрей Шептицький може стати блаженним

Справу беатифікації (визнання блаженним) митрополита Андрея Шептицького розглядає Богословська комісія Ватикану — така звістка надійшла з Риму під час роботи Синоду єпископів УГКЦ у Брюховичах поблизу Львова.

— Ця комісія за дорученням Папи Венедикта XVI узяла на розгляд усю нами зібрану інформацію про життя та діяння митрополита Андрея Шептицького. А нам залишається лише чекати та молитися, — розповідає Глава УГКЦ 72-річний Любомир Гузар.

Владика не уточнює, скільки роздумуватиме Богословська комісія у Ватикані. Віце-постулятор справи Андрея Шептицького отець Роман Тереховський, 31 рік, каже, що Конгрегація у справах святих зробить офіційний висновок на підставі належним чином задокументованого й визнаного церковною владою чуда, яке сталося за посередництвом молитов і заступництва митрополита.

Митрополит Андрей очолював УГКЦ з 1900-го до 1944 року, в 1914–1917 рр. відбував ув"язнення царського російського уряду. За життя двічі просив дозволу на мученицьку смерть.

Офіційно беатифікаційний процес Андрея Шептицького розпочався 1958 року.

Зараз ви читаєте новину «Андрей Шептицький може стати блаженним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі