вівторок, 19 серпня 2008 07:12

116 підтоплених шкіл відремонтують до осені

— Багато шкоди. Але жодної школи вода не розмила повністю. Проблеми до 1 вересня вирішимо, — каже, 56-річний Іван Зельманович, начальник відділу технагляду управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації.

У Верховинському районі школи постраждали найбільше. Вода знищила парти, підручники та обладнання у кабінетах. У селі Криворівня після повені із ладу вийшла шкільна котельня. Збитки оцінюють у 300 тис. грн.

— Вода до школи підійшла за 40 хвилин, — розповідає директор Криворівнянської школи, 54-річний Михайло Федорчак, — через вікна і люки просочувалася до приміщення. Чекали шкоди від ріки Чорний Черемош, яка поряд із нами. Але що нас затоплять маленькі гірські потічки, ніхто не сподівався.

На сільські хати з гір несло каміння, глину й пісок. Пощастило, що бетонний підмурок витримав зсув каміння, інакше, від закладу не зосталося б і сліду.

У Криворівнянській школі, як вода спала, почали зривати у класах мокру намулисту підлогу, сушили підручники та інвентар. Затопило котельню, вода зруйнувала устаткування.

— Якщо ми її не зможемо полагодити до початку опалювального сезону, діти взимку не вчитимуться, — веде далі Федорчак.

У районному відділі освіти хвилюються й за обрізані дороги. Діти з віддалених сіл не зможуть добиратися до школи.

— На одному відрізку — півдороги забрало, на іншому — всю, автобуси не ходять, — каже 36-річний Василь Дідушко, начальник Верховинського відділу освіти.

— На моїй дільниці зруйновано 46 кілометрів шляху. Це центральна дорога Татарів–Кам"янець–Подільський і Криворівня–Чернівці, — говорить начальник дорожньо-ремонтного пункту Верховинського райавтодору 57-річний Василь Співак, — відновити дорогу за два тижні  фізично не можливо.

Зараз ви читаєте новину «116 підтоплених шкіл відремонтують до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі