субота, 18 червня 2016 15:51

З'явилась офіційна реакція МОЗу на масове отруєння в Ізмаїлі

З'явилась офіційна реакція МОЗу на масове отруєння в Ізмаїлі
Фото: dt.ua

Держсанепідслужба України контролює санітарно-епідемічну ситуацію в Ізмаїльському районі Одеської області.

"Серед жителів м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району Одеської області зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію, внаслідок якого постраждало 193 особи, в т. ч. 119 дітей віком до 15 років. Усіх постраждалих зі скаргами на нудоту, блювоту, пронос, загальну слабкість, температуру тіла 37-39 ºС та з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" госпіталізовано до лікувальних закладів м. Ізмаїла. Хвороба протікає в легкій та середній формі важкості", - йдеться в повідомленні прес-служба МОЗ України.

Постраждалі своє захворювання пов'язують зі вживанням питної води, яка ймовірно була забруднена внаслідок інтенсивних дощів, які пройшли напередодні. В результаті затоплення дворових туалетів в приватному секторі відбувся підсос забрудненої води через водопровідні колонки та попадання її до водопровідної мережі міста.

Місто забезпечили додатковими ліжками в медичних установах міста і в стані готовності перебувають медичні заклади Болградського, Ренійського та Кілійського районів Одеської області. У місті працює посилена епідбригада фахівців ДУ "Одеський обласний лабораторний центр ДСЕС України", обласного управління охорони здоров'я та головного управління Держпродспоживслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізмаїл на межі паніки: закриваються заклади харчування та ринки, з аптек розібрали всі ліки

"З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання, відбір проб води, бактеріологічне обстеження хворих та контактних осіб. Профілактичні та протиепідемічні заходи у вогнищі гострої кишкової інфекції тривають", - зазначили в прес-службі.

Тимчасово призупинено функціонування дитячих садків, ринків та закладів харчування. Ситуація перебуває на особистому контролі в.о. Міністра охорони здоров'я України Віктора Шафранського.

Нагадаємо, зранку було госпіталізовано 82 людини.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась офіційна реакція МОЗу на масове отруєння в Ізмаїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі