понеділок, 02 листопада 2020 18:47

Звалище літаків: де доживає віку українська авіатехніка

Звалище літаків: де доживає віку українська авіатехніка
"Цвинтар" літаків розміщений в 25 км від Запоріжжя. Фото: ukrinform.ua

На відео показали місце, де стоїть українська авіаційна техніка, яка вийшла з ладу. "Цвинтар" літаків розміщений в 25 км від Запоріжжя поблизу с.Широке на колишній базі ДТСААФ, нині - Центр льотної підготовки ім. Маршала авіації А. І. Покришкіна.

Його відвідав байкер із Дніпра. Ролик опублікував на YouTube-каналі Moto Life.

Такої кількості покинутих літаків на пострадянському просторі більше немає ніде. Чверть століття "сталеві птахи" не піднімалися в небо, а занедбаний аеродром заріс бур'яном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найстаріше у світі кладовище автомобілів

Чоловік розповів, що на територію можна потрапити, просто попросивши охоронця, який нібито завжди готовий пропустити гостей. Побачити там можна будь-які літаки - від кукурузників до винищувачів.

Поки техніка гниє під впливом погодних умов, байкер побачив у цьому місці локацію для незвичайних фотосесій.

Старий і зношений київський транспорт доживає віку в автопарку №7 у Дарницькому районі столиці. Збудований 1973 року автопарк перебуває в аварійному стані, тож туди нікого не пускають, а проникнути всередину вдається лише столичним екстремалам. У Київпастрансі розповіли, що ремонт там поки не планується. Приміщення, втім, досі використовують за призначенням: старі автобуси й тролейбуси привозять саме сюди.

Зараз ви читаєте новину «Звалище літаків: де доживає віку українська авіатехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі