четвер, 24 травня 2018 12:11

Цвинтар комунального транспорту: де зберігають зношені тролейбуси Києва
4

Старий і зношений київський транспорт доживає віку в автопарку №7 у Дарницькому районі столиці. Про це повідомило "Сегодня".

Автопарк №7 досі експлуатують попри його аварійність
Фото: Сегодня
Автопарк №7 досі експлуатують попри його аварійність
Автопарк №7 досі експлуатують попри його аварійність
Автопарк №7 досі експлуатують попри його аварійність

Збудований 1973 року автопарк перебуває в аварійному стані, тож туди нікого не пускають, а проникнути всередину вдається лише столичним екстремалам. У Київпастрансі розповіли, що ремонт там поки не планується. Приміщення, втім, досі використовують за призначенням — старі автобуси й тролейбуси привозять саме сюди.

"Зараз в місті не експлуатуються 719 автобусів, 133 тролейбуси, 27 трамваїв через технічну зношеність, згідно з рішеннями комісії КП "Київпастранс". Їх списання можливе тільки після рішення Київради", - пояснив заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту Дмитро Давтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КМДА розповіли, навіщо й коли підвищать вартість проїзду

З 2007 року було списано 530 автобусів, 102 трамваї та 295 тролейбусів. З 2015 року процес списання було зупинено. У Київській міській раді пообіцяли до кінця року визначити долю зношеного транспорту: частина його буде відремонтована, частина — розібрана на металобрухт або продана на аукціоні. Але зауважили: це — тривалий процес.

"Поки на голосування про списання транспорту нічого не подавали. Але ми з'ясуємо, чому вони так довго вивчають документи", - сказав депутат Київради Андрій Задерейко.

23 травня у центрі столиці запалав тролейбус №18. Налякані пасажири запанікували і влаштували штовханину. Як виявилося — загорілася одна з трубок відремонтованого компресора.

Зараз ви читаєте новину «Цвинтар комунального транспорту: де зберігають зношені тролейбуси Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі