понеділок, 06 липня 2009 17:20

Зустріч Обами і Медведєва може збагатити бізнес на $1,5 млрд

Зустріч Обами і Медведєва може збагатити бізнес на $1,5 млрд
У ході візиту президента США Барака Обами до Москви найбільші компанії двох країн можуть укласти контракти на суму близько $ 1,5 млрд.

Зокрема, PepsiCo вже оголосила про намір збільшити обсяг інвестицій у російський ринок з трьох до чотирьох мільярдів доларів протягом найближчих трьох років.

Авіагігант Boeing має намір офіційно оголосити про створення спільного підприємства з російською компанією ВСМПО-Авісма, яка є найбільшим виробником титану у світі. А виробник сільськогосподарської техніки John Deere протягом найближчих 5-7 років має намір вкласти в ринок Росії близько $ 500 млн інвестицій.

Представники американських компаній заявили, що очікують від російського ринку, перш за все, стабільності та верховенства закону. "Нам необхідна впевненість в тому, що ситуація буде залишатися стабільною, що такими будуть залишатися базові правила", - сказав глава Deere & Co. Семюел Аллен.

У свою чергу, президент американської торгової палати в Росії Ендрю Сомерс заявив, що найкращим засобом для залучення американських інвестицій є верховенство закону. "Ми сподіваємося, що президент Медведєв продовжуватиме роботу щодо поліпшення (принципів) верховенства права", - зазначив Сомерс.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, президент США Барак Обама прибув до Росії із триденним візитом. Очікується, що сторони підпишуть новий рамковий документ щодо договору про стратегічні наступальні озброєння, а також обговорять проблеми розширення НАТО і розміщення американських систем ПРО в Європі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Обами і Медведєва може збагатити бізнес на $1,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі