середа, 24 серпня 2022 15:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти підрахували, скільки техніки втратила Росія

Росіяни з шість місяців повномасштабної війни втратили 12 142 одиниці техніки вартістю $16,56 млрд без урахування ракет.

Найбільшою втратою окупантів був крейсер "Москва" вартістю $750 млн, пише Forbes Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість місяців війни: топ-7 перемог у фото

Другою найдорожчою втратою був великий десантний літак Іл-76 за $86 млн доларів. Сили протиповітряної оборони збили його наприкінці лютого в небі над Васильковом на Київщині.

Третім став великий десантний корабель "Саратов" за $75 млн. Його обстріляли в Бердянську, куди корабель доправляв воєнну техніку.

На острові Зміїний та в навколишніх водах українці знищили російську техніку та судна на $165 млн. Там ліквідували вісім зенітних комплексів типів "Тор", "Панцир" і "Стріла" вартістю понад $100 млн.

Збройні сили України всього потопили 15 російських суден на $82 млн.

Також за цей час Росія втратила 234 літаки на $5,3 млрд.

На аеродромі Саки в Криму 9 серпня агресори одномоментно залишилися без дев'яти військових літаків. Це стало найбільшою втратою російської авіації за добу з часів Другої світової війни.

Forbes не включав в оцінку втрат вартість ракет, бо їхню точну кількість складно порахувати.

Найбільше техніки загарбники втратили в перший тиждень війни. Тоді Україна знищила техніку ворога на $2,2 млрд.

Автор: Forbes Україна
  Україна знищила російської техніки на ,56 млрд
Україна знищила російської техніки на ,56 млрд

Цьогорічний День Незалежності України припав на 182 день повномасштабної війни Росії проти нашої держави.

Шість місяців нас намагаються знищити, але українці нині – це вільний народ незалежної України, сказав у відеопривітанні з Днем Незалежності президент України Володимир Зеленський.

За шість місяців повномасштабної війни світ побачив звіряче обличчя Кремля – тисячі загиблих українців, знищені домівки, діти, які втратили своїх батьків.

Лише кожен 20-й ракетний удар РФ був завданий по військовому об'єкту. Решта 19 – влучали в житлові будинки, школи, лікарні, університети. В те, що українці будували й створювали своїми руками, і з чого складалося наше мирне життя. Gazeta.ua нагадує, що пройшли українці за ці страшні пів року.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти підрахували, скільки техніки втратила Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі