субота, 24 серпня 2024 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ створили для Кремля масштабну проблему - розвідка Естонії

ЗСУ створили для Кремля масштабну проблему - розвідка Естонії
Представник естонської розвідки Янек Кессельманн прокоментував операцію ЗСУ у Курській області. Фото: err.ee

Кремль вирішив ігнорувати масштабну проблему, яку для російської влади створили українські військові у Курській області.

Стратегічна ініціатива поки перебуває в руках України, вважає заступник командувача Розвідувальним центром Сил оборони Естонії підполковник Янек Кессельманн. Його цитує ERR.

"Зараз стратегічна ініціатива, як і раніше, перебуває в руках України завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області. Наскільки нам відомо, під контролем ЗСУ перебуває приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонський міністр назвав плюси та мінуси ймовірного просування ЗСУ до Курська

За словами представника естонської розвідки, після знищення мостів через річку Сейм у росіян виникла дилема, відступити та залишити для ЗСУ нові території, або використовувати ресурси для відновлення сполучного шляху.

"Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легким для Російської Федерації", - зазначив Кессельманн.

За його даними, зараз російські підрозділи створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ.

"Судячи з усього, українським збройним силам немає сенсу просуватися в цьому напрямі, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія наразі, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області", - заявив Кессельман.

Він зазначив, що, ймовірно, Кремль вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку створили ЗСУ. Українські війська змусили Росію використовувати в конфлікті, зокрема, призовників.

"Хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться", - додав представник розвідки Естонії.

Українські війська у п'ятницю, 23 серпня, продовжили незначне просування поблизу Суджі у Курській області РФ.

Геолокаційні кадри за 22 серпня показують, що ЗСУ просунулися далі в південній Руській Конопельці, що на схід від Суджі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ створили для Кремля масштабну проблему - розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі