четвер, 22 серпня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підірвали всі три мости через річку Сейм та ізолювали частину Курщини - Forbes

ЗСУ підірвали всі три мости через річку Сейм та ізолювали частину Курщини - Forbes
ЗСУ підірвали всі три мости через річку Сейм та ізолювали частину Курщини. Фото: скріншот

Збройні сили України в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм.

В результаті цього вони ізолювали близько 300 миль території, відрізавши російські підрозділи, які перебувають там, від основних сил. Про це пише Forbes.

Видання пише, що 16 до 21 серпня ЗСУ знищили три мости - у Глушковому, Званому і Карижі. Росіяни спробували налагодити тимчасові понтонні переправи, однак ЗСУ не дали їм цього зробити - українські безпілотники перехопили деякі з мостів, коли вони ще перебували в дорозі, а ракети M30/31 обстріляли один із понтонів "сотнями гранат-бомб".

У результаті за шість днів річкової кампанії величезна ділянка Курської області - і всі російські війська, що перебувають там, - фактично відрізана від сухопутних поставок і підкріплень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У містах Курської області встановлюють залізобетонні укриття

"Те, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область зліва від Сейму, є сигналом до того, що їхнім наступним кроком може стати наземна атака через Сейм у той регіон, який вони щойно ізолювали", - пише Forbes.

За даними українського Центру оборонних стратегій, ЗСУ прагнуть "випередити противника в оперативному розгортанні сил на цьому напрямку", і ключовим моментом є знищення мостів. Росіяни більше не можуть легко дістатися цієї частини Курської області, на відміну від українців, які можуть потрапити в цей район, перетинаючи кордон.

"І росіяни також не можуть поповнити запаси і зміцнити свої війська між Сеймом і кордоном за допомогою поставок повітрям - українці зробили небо над Курською областю вкрай "несприятливим" для російських вертольотів, збивши кілька з них із моменту початку вторгнення 6 серпня", - додали у Forbes.

Сили оборони в Глушківському районі Курської області затискають угруповання ворога, фактично відрізаючи його від сполучення через річку Сейм.

Там противник може опинитися в оточенні. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі радіо NV.

Він наголосив, що українські сили продовжують ведення наступальних дій, зона розширюється - вже 1256 квадратних кілометрів під контролем ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підірвали всі три мости через річку Сейм та ізолювали частину Курщини - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі