четвер, 31 березня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищили окупантів і присвоїли два бронетранспортери – сили оборони Запоріжжя похвалилися успіхами

Знищили окупантів і присвоїли два бронетранспортери – сили оборони Запоріжжя похвалилися успіхами
Підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили сім окупантів, шістьох – поранили. Фото: radiosvoboda.org

Російські окупанти не припиняють спроби просунутися в напрямку населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя і Кам'янське, але успіху не мають.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

"Станом на вечір 30 березня 2022 року та на ранок 31 березня підрозділи сил оборони Запорізького краю знищили сім окупантів, шістьох поранили, також у ворога тепер на два бронетранспортери менше", - ідеться в повідомленні.

Російські окупанти здійснюють артобстріли та авіаудари, від яких уже постраждав цивільний сектор, багатоповерхівки, місцева інфраструктура й дороги в місті Оріхів і кількох населених пунктах Пологівського району. Також в районі Оріхова пошкодили газогін. Наслідки аварії ліквідовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі зникли працівники агентства ООН у справах біженців

Також у місті Гуляйполе російські військові знищили сільськогосподарську техніку одного підприємства, яке мало розпочати весняні польові роботи. Дії окупанта загрожують зриванням посівної попри намагання запорізьких фермерів забезпечити область зерном.

У Мелітополі російська орда відбирає в місцевого населення українську гуманітарну допомогу, яка прибуває з Запоріжжя. Самі ж окупанти знімають відеоматеріали про те, що місту нібито надають допомогу з російського гумконвою. Але на відео чітко видно, якою мовою написані назви продуктів і виробників, – це здебільшого країни ЄС.

З квітня окупанти планують запровадити навчальний процес у закладах освіти Мелітополя відповідно до своїх стандартів і російською мовою. Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети, обіцяють виплату в російських рублях.

"Тим, хто погодиться на роботу під керівництвом окупантів, нагадуємо, що співпраця з ворогом тягне за собою кримінальну відповідальність", - кажуть у Запорізькій ОВА.

Ситуація довкола Запоріжжя та області залишається напруженою, але контрольованою. Окупанти погрожують "Росією назавжди", але ЗСУ вибиває ворога.

Зараз ви читаєте новину «Знищили окупантів і присвоїли два бронетранспортери – сили оборони Запоріжжя похвалилися успіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі