середа, 06 березня 2024 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищення "Сергія Котова" - у британській розвідці прокоментували

Знищення "Сергія Котова" - у британській розвідці прокоментували
Україна обмежує свободу маневру ВМС РФ у Чорному морі. Фото: ГУР

5 березня 2024 року військова розвідка України повідомила про знищення російського сторожового корабля типу "Биков" "Сергій Котов" поблизу Керченської протоки у східній частині Чорного моря.

У ГУР сказали про використання морських безекіпажних надводних апаратів Magura V5. Цей дрон використовували під час атаки на російський десантний корабель "Цезар Куніков" 14 лютого 2024 року, пише розвідка Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено ще й вертоліт: нові деталі потоплення російського корабля "Сергій Котов"

"Сергій Котов" надійшов на озброєння Чорноморського флоту лише у липні 2022 року. Раніше він був ціллю БНА у липні та вересні 2023 року, отримавши незначні пошкодження та повернувшись до строю в обох випадках", - йдеться у повідомленні.

Це вже третій корабель Чорноморського флоту Росії, затоплене за останні п'ять тижнів. Ймовірно, через втрати Чорноморського флоту 15 лютого 2024 року звільнили командувача Чорноморським флотом адмірала Віктора Соколова. Україна продовжує обмежувати свободу маневру ВМС РФ у Чорному морі.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України офіційно підтвердили знищення у ніч на 5 березня російського корабля "Сергій Котов". Судно атакував спецпідрозділ ГУР Group 13.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів. В українській розвідці кажуть, що відновленню судно не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «Знищення "Сергія Котова" - у британській розвідці прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі