пʼятниця, 24 травня 2019 18:38

Знаю і поважаю: Хомчак розповів про відносини з Коломойським

Знаю і поважаю: Хомчак розповів про відносини з Коломойським
Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак розповів про відносини з олігархом Ігорем Коломойським. Фото: News.liga

Новопризначений начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак розповів про знайомство з олігархом Ігорем Коломойським.

Він зазначив, що познайомився з Коломойським, коли той був головою Дніпропетровської ОДА. Хомчак у цей час був командиром 6-го армійського корпусу в Дніпрі, де було сформовано оперативне командування "Південь". Про це начальник Генштабу розповів в інтерв'ю УНІАН, ТСН і ТСН Тиждень.

"Я, як керівник командування, не міг не співпрацювати з главами обласних адміністрацій, зокрема і з Ігорем Валерійовичем. Оскільки мій штаб розміщувався у 5 хвилинах їзди від ОДА, у нас з ним була можливість спілкуватися частіше", - сказав Хомчак.

"Мені подобався підхід в прийнятті рішень, бо не було подвійних відповідей, була відповідь "так" або "ні" , була реакція і була конкретика. Я люблю, коли людина конкретно говорить, конкретно робить і відповідає за свої слова і справи", - додав начальник Генштабу.

Хомчак також розповів, що Коломойський подарував йому броньований мікроавтобус.

"Коли я тоді їхав у зону АТО керівником сектора "Б", то я приїхав до Ігоря Валерійовича, сказав, що я їду в АТО, і будете працювати з моїм начальником штабу, генерал-майором Наєвим. Він мені каже: "Почекайте, пане генерале", а через декілька хвилин каже: "Вас внизу чекає білий броньований мікроавтобус, будь ласка, візьміть його". Я говорю: "Не потрібно, у мене штаб по всіх керівних документах знаходиться в більше, ніж 100 кілометрах від лінії бойових дій, не думаю, що мені там щось загрожує". Він відповів: "Я вас дуже прошу, візьміть, щоб він у вас був"", - зазначив Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак оцінив загрози з боку РФ

За його словами, той мікроавтобус в результаті рятував життя.

На питання, чи можна сказати, що він "людина Коломойського", Хомчак відповів наступне: "Я хочу, щоб ви зрозуміли і сказали всім: Хомчак - син своїх батьків. Я ніколи нічиїм не був. Я не знаю, чому хтось хоче мене до когось приписати. Я був знайомий з Ігорем Валерійовичем, я знаю його і поважаю за те, що він робив".

Начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак виступає проти переговорів із представниками незаконних збройних формувань РФ на окупованому Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Знаю і поважаю: Хомчак розповів про відносини з Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі