понеділок, 02 липня 2007 14:05

Злодій з Грузії збив машиною двох київських міліціонерів

 Грузинський вор-"гастролер" Махо Т. Протягом кількох годин встиг пограбувати дві фешенебельні квартири в центрі Києва. Злодій, який під"їхав на "Ауді" до будинку N 7/13 по вулиці Терещенківській, увійшов до арки і незабаром вийшов звідти з великою сумкою. Його побачили співробітники 4-го територіального відділу міліції (ТВМ) Шевченківського райуправління, що чергували у парку Шевченка. Оперативник Микола Чабанюк і начальник карного розшуку Роман Мариновський кинулися навздогін на мотоциклі "Ямаха". Порівнявшись з іномаркою у районі площі Толстого, вони показали посвідчення і наказали зупинитися для перевірки документів. Проте "Ауді", збивши мотоцикл, рвонула далі. На щастя, міліціонери отримали лише забої, що дозволило продовжити пожену і наздогнати утікача вже на Жилянській. Щоб зупинити його автомобіль, правоохоронцям довелося стріляти з ПМ. Вони випустили шість гумових куль.
- На задньому сидінні іномарки ми виявили речові докази – викрадені з двох квартир цінності і речі, пізнані згодом їх власниками, іменитим професором, доктором медичних наук, і турецьким бізнесменом, що тимчасово проживав у столиці, – повідомив Роман Мариновський. – Махо Т. на допиті свою провину визнав, зараз перевіряється на причетність до інших розбоїв і квартирних крадіжок.
"Гастролер", який  не постраждав результаті стрілянини, заявив, що відповідальність за такі злочини у Грузії суворіші, а в Україні – "всього" від 7 років з конфіскацією. Справу порушено за двома статтями. Розшукується напарник Т.
На питання, чи часто підлеглим доводиться ганяти злочинців на особистому автомототранспорті, начальник ТВМ-4 Володимир Собченко повідомив, що така НП на його пам"яті перше. Але кілька років тому співробітник карного розшуку продемонстрував справжні каскадерські навички, кілька кварталів проїхавши на капоті іномарки рекетира і зумів-таки затримати його, вибивши лобове скло, передає "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Злодій з Грузії збив машиною двох київських міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі