неділя, 25 березня 2012 18:43

Життя 300 хворих на нирки дітей залежить від 122 тис. гривень

Життя 300 хворих на нирки дітей залежить від 122 тис. гривень
Є реальний шанс дожити до дітородного віку ФОТО ladynice.ru

Відділення гемодіалізу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", що в Києві, терміново потребує спеціального медичного обладнання для підтримання життя дітей, хворих на ниркову недостатність.

Із цієї нагоди днями в "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція з презентацією проекту "Подаруй надію!".

"Ми займаємося випадками крайньої стадії ниркової недостатності в дітей. Завдяки лікуванню їх "штучною ниркою", ми продовжуємо їхнє життя і в них є шанс дожити до пересадки нирок, – розповідає головний токсиколог МОЗ України, завідуючий українським центром токсикології при НДСЛ "Охматдит" Борис Шейман. – Середня тривалість життя дитини на гемодіалізі – 5-6 років. Аби збільшити цей термін, потрібен спеціальний апарат для визначення водних секторів організму по типу ВСМ (Body Composition Monitor, виробник Fresenius Medical, Німеччина)".

Важливо, що встановлення цього апарату у відділенні гемодіалізу дозволить продовжувати життя близько 300 хворих дітей щороку.

Організатори проекту поставили за мету протягом трьох місяців зібрати 122 тис. грн., необхідних для придбання апарату ВСМ.

"Процедура штучної нирки займає приблизно чотири години. Для дітей дуже важливим є перед кожною процедурою визначення водних секторів, аби задати правильні параметри апарату "штучної нирки". Цей апарат німецької фірми "Фрезеніус", яка спеціалізується саме на діалізному обладнанні, прийшов на ринок України лише торік. Аналогів йому в світі немає", – зазначив Борис Шейман.

За його словами, в Україні всього п'ять дитячих центрів, спеціалізованих на діалізному лікуванні, а хворих на ниркову недостатність дітей багато в усіх регіонах.

"Батькам хворих дітей я завжди наводжу досвід США, де кілька років тому 82 дівчини, які лікувалися штучною ниркою дожили до дітородного віку й народили здорових дітей. Тому кажу матерям, що і в них є реальний шанс дожити до своїх онуків", – наголосив головний токсиколог МОЗ України.

 

Зараз ви читаєте новину «Життя 300 хворих на нирки дітей залежить від 122 тис. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі