субота, 21 вересня 2024 03:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителі села на Курщині пожалілися Путіну на мародерство російських солдат

Жителі селища Коренево, що на Курщині, написали звернення до диктатора Володимира Путіна з вимогою захистити їх від мародерів.

Контроль над селищем мають російські військові, українці туди навіть не заходили, підкреслюється в зверненні жителів, яке показав Telegram-канал "Досье Шпиона", який має інформацію від спецслужб країни-агресора.

"У смт Коренево не було військових ЗСУ жодного дня, але всі магазини, автозаправки, аптеки, вцілілі житлові будинки розкриті та пограбовані", - йдеться в зверненні.

Росіяни пишуть, що вони перебувають в жаху від дій російських військових.

Автор: Досьє шпіона
  Заява від жителей Коренево про мародерство російських солдат
Заява від жителей Коренево про мародерство російських солдат

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повне забезпечення": загарбники звозять до окупованого Маріуполя біженців з Курщини

Автор: Досьє шпіона
  Заява від жителей Коренево про мародерство російських солдат
Заява від жителей Коренево про мародерство російських солдат

У своєму зверненні мешканці перераховують задокументовані факти масового мародерства, розбою, насильства над місцевими жителями, крадіжок автомобілів і навіть розстрілів собак.

"Були й такі факти, коли деякі жителі, потрапивши до рідного дому та заставши там людей у ​​військовій формі за пограбуванням, не могли ніяк захиститися та припинити злочин. Їх під дулом автоматів просто виставили із власного будинку", - скаржаться росіяни.

Місцеві мешканці також звертають увагу на відсутність реакції військової поліції на скоєні злочини.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українські війська узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території.

Україна зупинила просування російських військ у Курській області. Російська армія намагалася атакувати з флангів, але була зупинена.

Зараз ви читаєте новину «Жителі села на Курщині пожалілися Путіну на мародерство російських солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі