четвер, 30 серпня 2007 09:52

Жителі Афін влаштували масові заворушення через пожежі

У Афінах відбувся мовчазний марш протесту проти дій властей у боротьбі з лісовими пожежами. У марші взяли участь більше 10 тисяч чоловік у чорному. Демонстранти тримали в руках плакати: "Скажемо ні знищенню навколишнього середовища".

Мітинг пройшов поблизу будівлі парламенту Греції. Спочатку демонстрація проходила мирно, але потім декілька десятків мітингуючих почали закидати камінням поліцейських, що стежили за ходом маршу протесту.

У результаті співробітникам правоохоронних органів довелося застосувати палиці й сльозогінний газ проти розлюченого натовпу, є потерпілі. Їхня кількість наразі уточнюється.

Нинішнє літо в Греції стало одним із самих пожежонебезпечних за останні кілька десятиліть. Пожежі в країні знищили декілька тисяч гектарів лісу. Особливо напруженою залишається ситуація на півдні Пелопоннеського півострова, проте також вогонь загрожує і Афінам.

У результаті пожеж у Греції загинули щонайменше 63 людини. В гасінні вогню задіяна значна кількість техніки, у тому числі й спеціально обладнані авіаційні судна. Допомогу грецьким пожежником надають фахівці з понад десяти країн.

Крім того, власті Греції заарештували кількох чоловік за умисні підпали, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Афін влаштували масові заворушення через пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі