пʼятниця, 29 грудня 2006 12:12

Івано-франківець присів за 10 годин 20012 разів

Рекорд України з присідання встановив 27-річний підприємець Мирослав Федорчак з Івано-Франківщини. Він упродовж 10-ти годин присів 20012 разів.

Мирослав планував побити світовий рекорд добового присідання. Рівно за 24 години він мав присісти 52005 разів. Це на три вправи більше за нинішнього рекордсмена -грузинського легкоатлета Ахмета Умарова. А головне, каже спортсмен, він хотів довести собі, що йому таки вдасться бути першим.

- Для самоутвердження, перевірити себе, свої сили, я люблю спорт, себе перевірити , власні сили- інші можуть, а чому я не можу, - сказав Федорчак.

Рівно через 10 годин Мирослав зійшов з дистанції. Йому зрадило серце, яке не витримало фізичного навантаження. Окрім лікарів та тренера в напрузі перебували і вболівальники Мирослава.

- Ми страшенно всі перехвилювалися, ми самі пили заспокійливі таблетки. Ми були вражені його стійкістю, тому, що коли в нього почалась аретмія, його почало трясти і медики надавали йому допомогу, він через кожні 5 хвилин вставав і казав- я далі, я продовжую, - сказала одна з шанувальниць.

Головну причину невдачі спортсмена його тренер Віталій Мелешко вбачає у часі. Замість того, щоб готуватися до рекорду рік Мирослав відвів на це менше ніж два місяці.

- Помилок достатньо, це була таємниця. Ми спішили, занадто спішили. Мирослав переконував мене, що треба це зробити в цьому році, я просив як перенести термін підготовки на пізніше. Він мене переконав, результат ми в принципі побачили, - сказав тренер.

На досягнутому Мирослав зупинятися не збирається. Чи спробує знову потрапити до Книги Гінесса з вправами на присідання ще не знає, але встановлювати нові рекорди точно буде, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківець присів за 10 годин 20012 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі