пʼятниця, 11 серпня 2023 12:48

Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: апеляційний суд скасував вирок районного

Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: апеляційний суд скасував вирок районного
Неповнолітню дівчину на Закарпатті зґвалтували ще 24 серпня 2021 року. Фото: tsn.ua

Закарпатський апеляційний суд переглянув вирок Воловецького районного суду у кримінальному провадженні щодо зґвалтування неповнолітньої.

Вирок райсуду було винесено ще 16 березня. Сторона обвинувачення вважала його занадто м'яким. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Навесні Воловецький районний суд Закарпатської області ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої.

Тоді підсудними призначили по п'ять років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. На них також поклали певні обовʼязки. Окрім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої на суму 450 тис грн і стягнув на її користь 180 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування школярки на Закарпатті: справа отримала новий поворот

В апеляційній інстанції прокурори наполягали на скасуванні вироку через мʼякість призначеного судом першої інстанції покарання.

"Також прокурори вимагали задовільнити в повному обсязі цивільний позов про відшкодування потерпілій моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Засідання у справі проходили в закритому режимі. Представники потерпілої повністю підтримали позицію прокурорів. Інтереси дівчини в суді захищали одні з найкращих адвокатських обʼєднань, у тому числі адвокати, які спеціалізуються на захисті потерпілих від сексуального насильства", ‒ йдеться у повідомленні.

Однак, апеляційний суд не поставив крапку в цій справі. Його ухвалою вирок першої інстанції скасовано, а справу направлено на новий судовий розгляд.

"Прокурори і надалі докладуть всіх зусиль під час нового судового розгляду для забезпечення справедливого покарання з урахуванням всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та захисту потерпілої", ‒ йдеться у повідомленні.

На Закарпатті 14-річну дівчину зґвалтували троє односельців у серпні 2021 року. Із відповідною заявою до поліції 14 вересня звернулася її 63-річна бабуся.

Підозрюваних встановили. Це – 15-річних та 14-річний підлітки. Поліцейські зібрали достатньо доказів та повідомили всім трьом про підозру в груповому зґвалтуванні неповнолітньої. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: апеляційний суд скасував вирок районного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі