четвер, 05 вересня 2019 11:56

Зеленський хоче ліквідувати Військову прокуратуру, щоб отримати більше влади

Зеленський хоче ліквідувати Військову прокуратуру, щоб отримати більше влади
Володимир Зеленський пропонує ліквідувати Військову прокуратуру, зберігши при цьому право утворювати спеціалізовані за генпрокурором. Фото: УНН

Військова прокуратура - це орган, який був відносно незалежним. Тож президент хоче ліквідувати його, щоб сконцентрувати усю владу у руках своєї команди.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить військовий експерт Олексій Арестович.

"Військова прокуратура займалась специфічними злочинами. Це, наприклад, - жорстоке поводження з полоненими, пошук наших солдат, яких незаконно утримують на окупованій територій. Її не можна ліквідовувати в умовах війни. Цивільна прокуратура не зможе підхопити ці розслідування. Там робота велась впродовж п'яти років. Треба час, щоб зрозуміти її специфіку", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з Генпрокуратурою після реформи

Також важливо те, що Військова прокуратура майже не займалась розслідування корупційних злочинів, наголошує експерт.

"Тому там працюють більш чисті на руку прокурори, які не стикались із великою спокусою. Іноді саме тому важливі справи, як притягнення до відповідальності якогось нечесного судді, передають військовим прокурорам.

Можливо, команда президента планує зробити якийсь спеціалізований орган у межах Офісу генерального прокурора. Проте поки що про це не говорять, мова йде тільки про ліквідацію. Не пропонують жодної альтернативи. А вона потрібна", - додає Арестович.

Президент України Володимир Зеленський 29 серпня вніс до Верховної Ради законопроект №1032 про реформу Генеральної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче ліквідувати Військову прокуратуру, щоб отримати більше влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі