вівторок, 16 квітня 2024 13:47

Зеленський гостро відреагував на ідею розділити допомогу США між Україною та Ізраїлем

Зеленський гостро відреагував на ідею розділити допомогу США між Україною та Ізраїлем
Президент Володимир Зеленський прокоментував ідею розділити допомогу США між Україною та Ізраїлем. Фото: president.gov.ua

Якщо у Сполучених Штатах Америки ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії.

Президент Володимир Зеленський розкритикував плани спікера Палати представників Майка Джонсона винести на голосування окремий законопроєкт про допомогу лише Ізраїлю. Про це він сказав в інтерв'ю PBS NewsHour.

За словами Зеленського, такий крок є проявом чистої політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Джонсон підтримує допомогу Україні - Зеленський

"Якщо Конгрес буде ділити цю допомогу після всього, що сталося, буде ділити на ізраїльську та українську, то це означає, що це питання виборів у Сполучених Штатах", - зазначив президент.

За його словами, якщо Україна програє у війні, Росія нападе на країни НАТО. Це вже призведе до загибелі американських солдатів.

"Люди в Конгресі повинні двічі подумати, перш ніж просувати ці політичні питання щодо підтримки України, і проголосувати за підтримку всіх країн, чиї життя залежать від цього", - додав Зеленський.

Україна не зможе перемогти у війні з Росією без допомоги партнерів. Нині запаси озброєнь на фронті не на користь українських сил, заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, нині, наприклад, артилерійські снаряди на фронті кількісно є у співвідношенні 1 до 10 на користь РФ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський гостро відреагував на ідею розділити допомогу США між Україною та Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі