вівторок, 16 квітня 2024 11:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна не зможе перемогти без допомоги - Зеленський

Україна не зможе перемогти без допомоги - Зеленський
Президент Володимир Зеленський висловився щодо західної допомоги. Фото: скріншот

Україна не зможе перемогти у війні з Росією без допомоги партнерів.

Нині запаси озброєнь на фронті не на користь українських сил. Про це в інтерв'ю PBS розповів президент Володимир Зеленський.

"Я кажу відверто, без цієї допомоги шансів у нас перемогти не буде. Треба бути набагато сильніше твого ворога", - наголосив президент.

За його словами, нині, наприклад, артилерійські снаряди на фронті кількісно є у співвідношенні 1 до 10 на користь РФ.

"Чи можемо ми так стояти? Ні. У будь-якому випадку при цій статистиці вони нас будуть щоденно штовхати назад. Якщо ми хочемо 100% боронити те, що під нашим контролем, ми повинні перейти від "1 до 10", до "10 до 10. Чи можемо ми так стояти? Ні. Літаків – 1 до 30. Як можна воювати? Ми ж не просимо якусь особливу зброю. І ніхто не просить дати 500 чи 300 літаків. Росія, до речі, 300 літаків використовує тільки на території України. У будь-якому випадку при цій статистиці вони (РФ. - Gazeta.ua) нас будуть щоденно штовхати назад", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсона таки дотисли: голосуванню по Україні - бути

За його словами, для того, щоб боронити ті території, які зараз під контролем України, треба зрівнятися з Росією у кількості снарядів і на 10 російських мати 10 з боку України.

"Як можна знищити (ворога. - Gazeta.ua), план - дуже простий. Він зрозумілий. Він є. Є конкретна зброя, яка потрібна, щоб іти вперед. Є конкретна зброя, щоб захистити небо. І є конкретна зброя, щоб розблокувати небо, щоб люди (військові. -Gazeta.ua) йшли вперед. План є. І більше того - всі партнери це мають на руках. Всі. Цей план того, що нам технічно дуже потрібно", - наголосив Зеленський.

На запитання, чи очікує він, що Україні буле легше наступного року, президент сказав, що "легше не буде" і що українці не думають про наступний рік, а думають про завтрашній день.

"Ми думаємо про завтра. Наші цілі набагато більш життєві і простіші. Нам треба жити завтра. Що буде в наступному році − ніхто не знає. Ми не розуміємо, яку підтримку матиме Україна, які ще війни можуть бути у світі, що буде з конгресом США (з рішенням щодо України. - Gazeta.ua)", - додав Зеленський.

Росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕС на Київщині, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту. Це сталося через брак допомоги від партнерів, розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, союзники надають Україні ту чи іншу техніку, але "з нею у нас дефіцит".

Зараз ви читаєте новину «Україна не зможе перемогти без допомоги - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі