пʼятниця, 27 вересня 2013 16:00

Зблідла але суперзахищена: Як виглядає нова 100-доларова купюра
9

Фото: Фото: bigpicture.ru

США вводять в обіг нову 100-доларову купюру з 8 жовтня. Вона втратила колишній колись традиційний зелений колір і знайшла нові форми захисту від підробок.

Тепер на купюрі переважають синій, сірий і помаранчевий кольори. Відтепер у банкноти є додаткові елементи, що підвищують її захист від фальшивомонетників. Банкнота вартістю 100 доларів має два нові засоби захисту - тривимірну захисну стрічку та "дзвоник у чорнильниці". Крім того, збережені попередні способи захисту - водяний знак у вигляді портрета, захисна нитка і цифра 100, що змінює кольору.

На 100-доларовій банкноті нового зразка, надрукованій у Форт-Верті, буде скорочення FW маленького розміру в лівому верхньому куті на лицьовому боці банкноти праворуч від цифри 100. Якщо банкнота не має позначки FW, вона була надрукована у Вашингтоні, округ Колумбія.

На даний момент американський долар є найбільш поширеною валютою в світі. І найпопулярнішою асигнацією є 100-доларова.

Власникам банкнот старого зразка можна не турбуватися: вони залишаться в обігу, їх не треба буде обмінювати на нові, відкликати їх теж ніхто не збирається.

Зараз ви читаєте новину «Зблідла але суперзахищена: Як виглядає нова 100-доларова купюра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі