середа, 18 вересня 2013 09:51

Росія отримала можливість у будь-який момент обвалити гривню - банкір

Росія отримала можливість у будь-який момент обвалити гривню - банкір
Московська біржа почала торгувати гривнею. Фото: delfi.ee

На Московській біржі відбулися перші торги гривнею. Їх обсяг був невеликим - $132 тис., у той час як на українському ринку долара щодня продають на $1-1,2 млрд.

Однак скарбник одного з великих київських банків заявив, що тепер Російська Федерація отримала потужний інструмент тиску на українську національну валюту, пишуть "Вести".

"Гривнею почали торгувати в країні, де ніхто не буде тримати її курс, як наш Нацбанк. Але Москва отримала потужний важіль тиску на нашу валюту: у будь-який момент їй можуть дати впасти, і тоді виникнуть проблеми з курсом і в Україні - наші банки стануть потужно спекулювати, використовуючи різницю між московським і київським курсом. Як цього не допустити - незрозуміло", - сказав співрозмовник видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без МВФ матимемо курс 8,3 гривні за долар - Охріменко

На перших російських торгах котирування гривня/долар приблизно співпало з показниками нашого валютного ринку - 8,1755 грн/$. У Києві безготівкову американську валюту цього дня продавали по 8,1775 грн/$.

Нагадаємо, угоду про продаж української валюти в РФ підписали цього літа.

Зазначимо, раніше Сбербанк Росії спрогнозував, що валютна криза в Україні в період з липня 2013 по липень 2014 року може статися з ймовірністю 82%.

Зараз ви читаєте новину «Росія отримала можливість у будь-який момент обвалити гривню - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі