вівторок, 19 вересня 2023 12:00

Завтра в Україну "зазирне" атмосферний фронт

Завтра в Україну "зазирне" атмосферний фронт
В Україну несеться прохолодний атмосферний фронт і дощі. Фото: pixabay.com

Незначні дощі пройдуть завтра місцями у західних, а, отже, й у Карпатах, а також у північних областях.

На решті території втримається суха погода, лише трохи вологою хмарністю захопить Вінниччину, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Нарешті якийсь благенький атмосферний фронт завтра зазирне в Україну і принесе хоча й невелику, проте все ж надію грибникам – дощі. Всі кажуть, що треба насолоджуватися такими чудовими осінніми днями і це правильно. Але не забуваємо, що просто необхідно хоча б подумати, що закони атмосфери скоро зменшуватимуть світловий день, осінні дощі можуть несподівано з'явитися. Завтра трохи більше хмар, але не сумуйте, бо післязавтра знову буде сонце", – написала вона.

Температура повітря найвищою очікується у південній частині, +25...28°С.

У східних областях, у Дніпрі з районами та на Полтавщині прогнозують +23...26°С, на заході, у Київській, Житомирській та Чернігівській областях буде найсвіжіше, +18...23°С.

Вітер в Україні очікується південний та південно-західний, на півночі – поривчастий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики дали прогноз на 19 вересня

У Києві 20 вересня збільшиться хмарність, є ймовірність невеликого дощу. А вночі та вранці південний вітер трохи сильніше задуватиме. Температура повітря у столиці тимчасово, на один день, знизиться: протягом дня середи становитиме +21...23°С.

Проте вже в четвер-п'ятницю знову повернеться майже літнє тепло, до +25...27°С. І без дощів.

Осінь в Україні буде теплою і сухою. Особливо такі погодні умови будуть характерні для першої половини осені.

Ймовірність такої погоди склали за розрахунками прогностичних центрів США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Японії, Європейського центру середньотермінових прогнозів.

Зараз ви читаєте новину «Завтра в Україну "зазирне" атмосферний фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі