субота, 05 травня 2007 18:57

Затриманий підозрюваний в хакерських атаках на держустанови Естонії

Центральна кримінальна поліція Естонії в неділю затримала за підозрою в кібер-атаках на сайти держустанов країни 19-річного жителя Таллінна Дмитра, що має вищу технічну освіту, повідомила прес-служба держпрокуратури Естонії.

За даними поліції, Дмитро також брав активну участь в різних інтернет-форумах і допомагав організовувати кібер-атаки.

Старший комісар Центральної кримінальної поліції Іво Кольк повідомив, що поліція в співпраці з іншими державними службами і фахівцями з приватного сектора виявили основині канали антиестонських атак і активістів, що діяли на них.

"Від подібних злочинів, як і від будь-яких інших, залишається слід", - сказав він.

Поліція повідомила, що пошуки злочинців продовжуються, і кількість підозрюваних може зрости. За допомогою міжнародної співпраці будуть використані всі можливості  притягати до відповідальності також громадян іноземних держав.

Атаки хакерів на веб-сайти урядових установ Естонії і інші естонські сайти почалися після того, як влада країни вирішили почати роботи з ексгумації і ідентифікації останків радянських воїнів, похованих біля монумента Воїнові-визволителеві.

У останні дні атакам піддалися сайти президента Естонії, уряду, парламенту, МЗС, полійції і інших відомств.

За твердженням естонських властей, кібер-атаки на естонські сайти здійснюються з комп"ютерів російських держустанов, повідомляє РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Затриманий підозрюваний в хакерських атаках на держустанови Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі