вівторок, 11 червня 2024 13:15

Спека відступить: прогнозують град і шквали

Грозові зливи пройдуть в Україні у середу повсюди, проте, як завжди влітку, місцями та періодично. В окремих районах можливі град та шквали.

Із завтрашньої середи задуха з високою температурою повітря почне відступати, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"У денні години 12 червня антициклон із заходу Європи на ім'я Yogi дасть потиличника атмосферним фронтам і зсуне їх східніше. Тому завтра західна частина України отримає паузу в дощах. Але вдень, бо найближчої ночі ще там подощить", - написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
   Yogi дасть потиличника атмосферним фронтам і зсуне їх східніше.
Yogi дасть потиличника атмосферним фронтам і зсуне їх східніше.

На заході буде +17...22°С. На півночі +20...24°С. У південній частині +30...33°С, на Одещині +28...30°С. На сході України спека затримається, +30...34°С.

У центральних областях України - на Вінниччині +22...24°С, на Черкащині +24...27°С, на Полтавщині +26...29°С, у Кропивницькому з районами +25...28°С, на Дніпропетровщині ще попарить, до +30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україною гулятимуть атмосферні фронти - прогноз на завтра

У Києві 12 червня очікуються дощ та грози, місцями при грозах можливі град та шквали. Також імовірні сильні зливи, тому можливі підтоплення вулиць у місцях недостатньо почищених стоків та надлишку заасфальтованої території.

У столиці із завтрашнього дня знизиться температура повітря, вдень передбачається проти сьогоднішніх +26...27°С відчутно свіжіші +19...21°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Спека відступить: прогнозують град і шквали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі