понеділок, 10 червня 2024 13:18

Україною гулятимуть атмосферні фронти - прогноз на завтра

Україною гулятимуть атмосферні фронти - прогноз на завтра
У Києві 11 червня пройдуть короткочасні дощі. Фото: pixabay.com

Тиждень починається дощами. Це гулятимуть атмосферні фронти.

Завтра дощі з грозами, часом із сильними зливами, градом і шквалами пройдуть на заході та півночі України (на Сумщині трохи легше), повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Зачеплять опади також Вінниччину, Черкащину та Одещину.

"Тиск буде низьким, вологість висока, комарів - побільшає. Переважатиме завтра суха погода на сході України, у більшості центральних областей та південної частини. Впродовж 12-14 червня, короткочасно похолоднішає до +17...23 градусів на заході, півночі та подекуди в центральних областях країни", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну суне негода: де чекати на шквальний вітер і грозу з градом

У Києві 11 червня пройдуть короткочасні дощі, прогримлять грози, при грозі можливі шквали та град. Температура повітря становитиме +26...27°С.

Водночас спека триватиме на сході та півдні країни, +29...33°С. На заході навіть ще буде холоднувато, +19...23°С, а загалом очікується +23...29°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Україною гулятимуть атмосферні фронти - прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі