вівторок, 24 жовтня 2023 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Західні аналітики помиляються" - розповіли про реалії на фронті

"Західні аналітики помиляються" - розповіли про реалії на фронті
Наразі окупанти намагаються взяти під свій контроль всю територію Донецької області. Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни наступають на всіх ділянках фронту. Багато техніки та військових окупанти стягнули на напрямок Куп'янська та Лимана. Важка ситуація біля Авдіївки, однак українські Сили оборони ефективно обороняються.

Росіяни намагаються захопити не якесь конкретне місто, а досі хочуть отримати всю Донецьку область. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Наступ противника йде по всій ділянці російсько-українського фронту протяжністю тисячу кілометрів. Окрім концентрації ворожих сил на Авдіївському напрямку противник зосередив потужні сили на Куп'янсько - Лиманському напрямку, а також має угруповання біля Бахмута. Хибна теза, яку намагається просунути "Інститут вивчення війни", що зусилля окупаційної армії зосереджено виключно в районі Авдіївки.Однак на Куп'янсько-Лиманському напрямку зосереджено 120 тисяч особового складу армії РФ та 1300 одиниць бронетехніки. Для порівняння та розуміння ситуації, на Бахмутському напрямку, який вважається найбільш проблемним, зосереджено російське угруповання чисельністю у 50 тисяч особового складу та 200 одиниць бронетехніки. На Авдіївку перші три дні наступ вівся силами трьох російських батальйонів", - сказав Снєгирьов.

Наразі окупанти намагаються взяти під свій контроль всю територію Донецької області, пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держзрадники в секретаріаті Кабміну": кого з агентів Росії вдалося викрити

"Станом на жовтень ЗСУ контролюють понад 50 відсотків території Донецької області. А це політична та особова поразка російського диктатора. Ще 30 вересня 2022 року Путін підписав указ про включення так званої ДНР до складу РФ у рамках адміністративних кордонів області. Тобто за рік після путінського указу окупанти так і не змогли виконати ані самий указ, ані перший етап війни - встановити контроль над цією територією Луганської та Донецької областей", - уточнив Снєгирьов.

Ситуація біля Авдіївки важка, однак бачимо ефективний характер активної оборони з боку ЗСУ, наголосив експерт.

"Там важкі бої точаться біля Красногорівки. Крім того, важкі бої в районі терикона, який противник не контролює. Окупанти намагаються вийти на рівень залізничних колій по флангах українського угруповання, але ці спроби нейтралізуються ЗСУ. Тому, не випадково, що такі чисельні втрати противника у важкій техніці й в особовому складі. 20 жовтня були зафіксовані найбільші втрати окупантів протягом доби за весь період російсько-української війни. Крім того, після початку наступу на Авдіївку втрати Росії у техніці стали вп'ятеро перевищувати українські: за шість днів наступу російська армія втратила щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 в України", - додав Снєгирьов.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Російські окупанти вели активні бойові дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Запорізькому та Мелітопольському напрямку.

Загалом на лимансько-куп'янському напрямку минулої доби українські воїни відбили 20 атак, зокрема в районі Синьківки, Іванівки, Серебрянського лісництва, Спірного. Ворог там завдав 13 авіаударів минулої доби. Це на 10 авіаударів більше, ніж позавчора.

На Мар'їнському напрямку українські воїни відбили 24 атаки ворога.

Зараз ви читаєте новину «"Західні аналітики помиляються" - розповіли про реалії на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі