субота, 12 листопада 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку Білорусі: ЗСУ перевірили бойову готовність підрозділів на півночі

Загроза з боку Білорусі: ЗСУ перевірили бойову готовність підрозділів на півночі
ЗСУ підтвердили свою боєготовність, професійну майстерність та всі необхідні навички. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив бойову готовність та злагодженість дій підрозділів із відбиття можливого вторгнення противника на північному напрямку з території Росії та Білорусі.

За сценарієм тренувань ворог прорвав кордон, намагаючись просунутися до позицій українських захисників, повідомляє командування Об'єднаних сил ЗСУ. Українські військовослужбовці стримали загарбників, відбивши ворожий наступ за підтримки артилерії.

"Мета нашої роботи на цьому опорному пункті – перевірка організації бойової служби та виконання завдань підрозділом. Зокрема те, наскільки злагоджений особовий склад. Чи знають командири як правильно управляти підлеглими і як вони діятимуть у разі необхідного посилення", – зазначив Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З території Білорусі Україну можуть атакувати ракети та авіація РФ – Генштаб

За результатами навчань ЗСУ підтвердили свою боєготовність, професійну майстерність та всі необхідні навички. Відбулася також перевірка одного з підрозділів прикордонної служби, який виконує завдання з охорони державного кордону безпосередньо на водній ділянці, що розділяє Україну та Білорусь.

"Для того, аби побачити в реальному режимі часу дії збройних сил і прикордонної служби Республіки Білорусь тут організували постійне патрулювання. Охорона українського кордону налагоджена нашими прикордонниками за відповідними правилами. Вони виходять на патрулювання прибережної зони тричі на добу. Щоб охопити якомога більшу територію, для моніторингу використовують квадрокоптери", – розповів командувач.

На цій ділянці вже пройшли певні заходи щодо фортифікаційного обладнання, а також їхнього посилення різними вогневими засобами.

Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю, яка надає територію для російської агресії. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку Білорусі: ЗСУ перевірили бойову готовність підрозділів на півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі