пʼятниця, 25 березня 2022 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

За час війни СБУ ліквідувала десятки ворожих диверсійних груп

За час війни СБУ ліквідувала десятки ворожих диверсійних груп
СБУ ліквідувала десятки ворожих ДРГ, повідомив голова СБУ Іван Баканов. Фото: скріншот з відео

З початку війни, яку веде Російська Федерація проти України, СБУ ліквідувала понад 20 ворожих ДРГ. Затримала - понад 350 їхніх учасників.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов у Telegram.

"Сьогодні багато наших колег зі зброєю в руках знищують ворога на полі бою. Але не менш важливий напрям – протидія розвідувально-підривній діяльності. І наразі ми вдосконалюємо досвід, який СБУ отримала за 30 років свого існування, і робимо все, аби усі можливості спецслужби максимально ефективно працювали на безпеку країни", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти складають зброю та переходять на бік України - розвідка

Зокрема, працівники СБУ знищили російських диверсантів, які видавали себе за підрозділ ТрО, у Києві. На Луганщині викрили понад 10 агентів ворожих спецслужб. На Запоріжжі нейтралізували спроби здійснити "федералізацію".

Також затримали агентів РФ, які збирали дані про українські безпілотники. Заблокували 89 YouTube-каналів російських медіа і тисячі акаунтів у соцмережах, де ворог отримував дані про Збройні сили України.

"Також СБУ направила до РНБО матеріали для введення санкцій стосовно вищого керівництва РФ", - додають у СБУ.

Під час війни в Україні діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Побачивши підозрілих осіб, не варто вмикати "режим героя", намагаючись самостійно їх затримати. Якщо ви бачите підозрілу особу чи групу людей, варто першочергово повідомити про це в СБУ чи Нацполіцію. Ідентифікувати диверсійно-розвідувальні групи нелегко, адже вони часто намагаються "влитися" у навколишнє середовище та навіть можуть носити камуфляжну форму Збройних Сил України.

Зараз ви читаєте новину «За час війни СБУ ліквідувала десятки ворожих диверсійних груп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі