неділя, 08 вересня 2019 17:35

За тобою весь час слідкує наглядач - звільнений моряк розповів про полон

За тобою весь час слідкує наглядач - звільнений моряк розповів про полон
В'ячеслав Зінченко розповів про почуття в полоні. Фото: Еспресо.TV

Звільнений з полону український моряк В'ячеслав Зінченко розповів, як його з командою захопили росіяни.

"У мене спочатку було відчуття, що поїздка не вдасться. Не знаю, як пояснити, але з огляду на війну в країні, те, що Росія регулярно діє не за правилами, я розумів вже на борту, що не вибратися ніяк. Ми були маленькою мішенню проти великої кількості кораблів і військових катерів прикордонної ФСБ Росії", – розповів Зінченко в інтерв'ю LB.ua.

Моряк не має образи на те, що трапилося.

"Її і з самого початку не було, це було більше самокопання, ніж агресія. Не можна звинувачувати у всьому керівництво, ми люди військові і дотримуємося своєї присяги. Але, звичайно, було спочатку почуття, що я б міг бути зараз вдома, а не в маленькій камері – 5 на 5, – де за тобою спостерігає вебкамера і ще й наглядач через вічко", – розповів Зінченко.

Зінченко розповів, що це допомогло переосмислити свободу і цінність рідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про стан здоров'я колишніх бранців Кремля

"Я стільки теплих слів за життя, напевно, не сказав, як написав у тих листах за 9 місяців. Найболіснішим був ранок 29 листопада, коли нас посадили в літак із Сімферополя на Москву – нам одягли наручники в положенні назад, руки були за спиною, і очі були закриті", - сказав він.

7 вересня 35 українських політв'язнів та військовополонених моряків ступили на українську землю. Їх обміняли на проросійськи налаштованих громадян та бойовиків, які сиділи в українських тюрмах.

У тюрмах Росії залишається 88 політв'язнів громадян України. На окупованому Донбасі, за даними СБУ, знаходиться ще 223 особи.

Зараз ви читаєте новину «За тобою весь час слідкує наглядач - звільнений моряк розповів про полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі