вівторок, 08 лютого 2011 12:39

За останній тиждень четверо українців померло від "свинячого" грипу

За останній тиждень четверо українців померло від "свинячого" грипу

В Україні спостерігається незначне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, зазначає перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Антон Парусов.

"Спостерігається незначне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, з 10 контрольних міст у 8 містах показники захворюваності нижче від епідемічного порогу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виняток склали Вінниця і Донецьк, де цей поріг був перевищений на 12,2% і 2,5% відповідно.

Парусов повідомив, що у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності у 765 школах, 10 школах-інтернатах введені обмежувальні заходи у вигляді закриття навчальних закладів на карантин.

"Завдяки припиненню занять у школах нам вдалося, за попередніми оцінками, попередити до 40% захворювань дітей", - зазначив він.

За словами Парусова, за останній тиждень зареєстровано 4 летальні випадки від грипу типу A/H1N1: по одному випадку у Донецькій, Чернігівській, Львівській та Харківській областях. Таким чином, з початку епідсезону померло 15 осіб.

У цілому, ситуація з епідемією грипу та ГРЗ залишається контрольованою.

Нагадаємо, 7 лютого в міській лікарні № 13 міста Харкова від ускладнень, викликаних дією вірусу А H1N1, померла мешканка Харківського району (Харківська область).

Зараз ви читаєте новину «За останній тиждень четверо українців померло від "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі