понеділок, 07 лютого 2011 17:24

У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина

У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина

У міській лікарні № 13 міста Харкова від ускладнень, викликаних дією вірусу А H1N1, померла мешканка Харківського району (Харківська область).

"Вона померла від пневмонії, але при обстеженні було виявлено вірус каліфорнійського грипу, тобто, пневмонія була в результаті ускладнень", - повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова.

За її словами, жінка звернулася за медичною допомогою надто пізно. Всього в Харкові, за даними міської СЕС, у поточному сезоні вірус каліфорнійського грипу був виявлений у 17 осіб, проте 16 із них вчасно звернулися до лікарів і їм встигли допомогти.

У той же час, як повідомила прес-служба КМДА, ситуація із захворюваністю на грип у Києві залишається контрольованою,

У порівнянні з попереднім тижнем (з 24 січня по 30 січня), захворюваність зросла на 3,5%, але епідпоріг не перевищено. За минулий тиждень 2011 року (з 31 січня по 6 лютого) зареєстровано 19 тис. 826 хворих на грип та ГРЗ, що нижче епідемічного порогу в 1,7 разів. Усього за минулий тиждень в лікувально-профілактичні установи у зв'язку з грипом ГРЗ звернулося 19 тис. 826 осіб, з них 7 тис. 699 дорослих і 12 тис. 127 дітей.

Головне управління охорони здоров'я КМДА закликає громадян уникати місць скупчення людей і при перших ознаках захворювання звертатися до лікаря.

"Також не варто нехтувати елементарними заходами, які дозволять захистити себе від інфекції: користуватися марлевими пов'язками, дотримуватися особистої гігієни - частіше мити руки з милом", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, протягом двох тижнів у селі Туропин (Турійський район, Волинська область) госпіталізовано 9 осіб (з них 8 дітей) з діагнозом "вірусний гепатит А".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі