пʼятниця, 14 жовтня 2011 18:01

За останні три роки з Росії виїхали 150 тисяч людей

За останні три роки з Росії виїхали 150 тисяч людей

Цикли нинішньої російської системи змінюються швидше за радянські. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила російський політолог Лілія Шевцова.

"СРСР існував 70 років, ознаки деградації стали очевидні впродовж останніх 10. Зараз ці ознаки набагато виразніші, ніж у "нульові" роки. Вичерпуються ресурси. Світова економічна криза звужує можливості використовувати сировину як постійне підживлення й задобрювання населення. Почала руйнуватися ще радянська інфраструктура", - зауважила вона.

"В Україні, очевидно, відбувається подібне: газові труби прокладені 25 – 30, заводи збудовані – 30 – 40, а то й 50 років тому. У нас падають літаки, тонуть кораблі, вибухають дамби. Скрізь усе тріщить, ламається. Навіть супутники не можуть вийти на орбіту, бо хтось щось недоробив", - додала вона.

Експерт наголосила, що в Росії і за Єльцина, і за Путіна була надія, що життя зміниться, "піднімемося з колін".

"Але воно стало важчим. Для молоді не з'явилися соціальні ліфти, кар'єру зробити складно, якщо не лижеш дупу владі. За останні три роки з Росії виїхали 150 тисяч людей. Серед них спеціалісти різних галузей, інтелектуали. Мало хто заощаджує гроші. Не тому, що малі зарплати – не вірять, що "завтра" буде. Відчуття того, що країна котиться в прірву, є й серед населення, і серед еліт. Але воно поки що не викликає масових реакцій", - підкреслила політолог.

Що зараз відбувається з російськими політичними елітами Лілія Шевцова розповідає у новому номері журналу "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «За останні три роки з Росії виїхали 150 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі