пʼятниця, 14 жовтня 2011 15:31

"Росія перестала існувати як федеративна держава, бо не контролює частину території"

"Росія перестала існувати як федеративна держава, бо не контролює частину території"

Навіть через 20 років після падіння Радянського Союзу російська економіка тримається на тому ж, на чому й за СРСР: сировинна голка й ціни на нафту. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила російський політолог Лілія Шевцова.

"У "нульові" роки Росія заробила стільки мільярдів на продажу нафти й газу, що могла б забезпечити собі валовий внутрішній продукт на рівні, скажімо, Естонії або Польщі. Але не може бути стабільним життя там, де близько 1,5 відсотка громадян володіють майже 50 відсотками національної власності", - наголосила вона.

Політолог зауважила, що за кількістю вбивств на тисячу людей Росія перебуває серед країн третього світу: "А за кількістю терористичних актів може конкурувати з недавнім Іраком. Поліція охороняє не населення, а владну верхівку. Саме через це її вважають мало не ворогом народу".

"Країна не просто недорозвинена, а й належить до поясу нестабільних держав", - додала експерт.

Крім того Шевцова підкреслила, що Росія перестала існувати як федеративна держава, бо не контролює частину своєї території – Північний Кавказ.

"Там виникли корупційні режими, які ще називають султаністськими. Москва сплачує їм данину, а вони встановлюють власні правила, нехтуючи російською конституцією. Можуть приїхати в столицю – і розстріляти з автоматів своїх противників, як це було недавно навпроти будівлі МЗС. Це свідчить про початок повільної, дуже болючої й драматичної агонії Російської Федерації", - пояснила вона.

Як Росії вийти зі стану паралічу Лілія Шевцова розповідає у новому номері журналу "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Росія перестала існувати як федеративна держава, бо не контролює частину території"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі