вівторок, 10 листопада 2009 20:00

За тиждень від "свинячого" грипу померло двоє киян

За тиждень від "свинячого" грипу померло двоє киян

У Києві з 2 по 8 листопада захворюваність населення на грип та ГРВІ зросла у 2,2 рази, порівняно з попереднім тижнем. Перехворіло на грип та ГРВІ 60 тис.366 осіб (показник 218,2 на 10 тис. населення), у 2,7 рази перевищено епідпоріг (на 22 тис.150 осіб).

Про це йдеться в оперативній інформації про епідситуацію в столиці, оприлюдненій Київською міською санітарно-епідеміологічною службою.

Згідно з офіційними даними, захворюваність зросла у всіх вікових групах у порівнянні з минулим тижнем. 69,5% (41 тис. 978 осіб) серед хворих були особи старше 14 років. За минулий тиждень по місту було госпіталізовано 1 тис.100 хворих на грип та ГРВІ киян, у тому числі 208 дітей до 14 років. У 6 пацієнтів хворих на грип та гострі респіраторні захворювання лабораторно підтверджено грип А/Н1N1 в двох референс лабораторіях ДП "Інституту епідеміології та інфекційних хвороб" та лабораторії вірусології та СНІД Центральної санепідстанції МОЗ України. Отримано негативні результати дослідження матеріалу від 24 медиків, які були в контакті з хворими, у яких підтверджено грип А/Н1N1.

Київська СЕС наголошує, що ситуація в місті напружена. За тиждень було зареєстровано 2 смерті хворих на пневмонію, у яких при житті було лабораторно виявлено пандемічний вірус грипу А/Н1N1.

СЕС нагадує, що з 30 жовтня ц.р. в місті введено обмежувальні заходи, призупиненні заняття в школах, вишах, припинено відвідування дитячих садків, введено масковий режим, подовжено час роботи ЛПЗ тощо. Для забезпечення своєчасного проведення протиепідемічних заходів забезпечується робота фахівців санепідслужби у вихідні дні. Проводяться перевірки об"єктів держсанепіднагляду з питань дотримання протиепідемічного режиму, зокрема дотримання маскового режиму.

"Ці заходи дозволили призупинити темпи зростання захворюваності та залишити ситуацію керованою, про що свідчить зменшення темпів зростання в останні дні тижня", - зазначає санепідстанція.

Проти сезонного грипу в місті вакциновано 5 тис.131 киянин (у минулому році за цей же період було щеплено 4 тис. 908 киян).

Нагадаємо, за даними Київської СЕС, станом на 1 листопада у столиці перевершено епідеміологічний поріг на 13,9%.

За словами першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької станом на 6 листопада в Києві було зафіксовано лише 1 випадок смерті хворого через інфікування грипом А/Н1N1 – це жінка 35 років.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «За тиждень від "свинячого" грипу померло двоє киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі