понеділок, 28 вересня 2009 12:13

За аварію на Саяно-Шушенській ГЕС поплатився глава "Русгідро"

За аварію на Саяно-Шушенській ГЕС поплатився глава "Русгідро"

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС змусить в.о. голови правління "Русгідро" ВасиляЗубакіна залишити компанію. Питання про відставку Зубакіна вирішене, розповіли "Відомостям" два чиновники уряду і Міненерго.

Керівника найбільшої генеруючої компанії країни не можуть знайти більше року - відтоді, як в червні 2008 р. В"ячеслав Сінюгін залишив "Русгідро", ставши замміністра енергетики.

Хто очолить "Русгідро", поки не ясно. Призначення буде, як завжди, несподіваним, адже обирати кандидата буде особисто прем"єр Володимир Путін, вважає урядовець. Представникові прем"єра нічого не відомо про зміну керівництва "Русгідро". Серед претендентів - Малишев, керівник дивізіону "Далекий Схід" "Русгідро" Юрій Горбенко і гендиректор РАТ "ЕС Сходу" Іван Благодирь.

Фаворитом є 50-річний Малишев, заявили "Відомостям" два анонімні співрозмовника. Він давно "рветься на цю посаду", знає джерело, близьке до "Русгідро". Це компромісний варіант, говорив рік тому один із знайомих Малишева: він енергетик, але не з команди Чубайса.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «За аварію на Саяно-Шушенській ГЕС поплатився глава "Русгідро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі