середа, 19 травня 2010 10:39

З Прикарпаття до Росії залишилось вивезти один ешелон меланжу (ФОТО)

18 травня з бази зберігання компонентів ракетного палива, що знаходиться у селищі Ценжеві Івано-Франківської області, закачано та відправлено на утилізацію черговий ешелон з меланжем.

"Закачано 490 тон меланжу і після цієї відправки залишок складатиме 480 тон Це – передостанній ешелон", - повідомив кореспондента Gazeta.ua керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.
Тарас Грень.

До початку вивозу на утилізацію на складі в Ценжеві зберігалось 2 тисячі 200 тон окислювача ракетного палива.

Загалом на Україні після розпаду Радянського союзу зберігалося 16,5 тисяч тон цього небезпечного окислювача. Зараз з території держави за сприяння ОБСЄ вже вивезено понад дві тисячі тон меланжу.

"За весь час проведення робіт з перекачки та транспортування меланжу не було зафіксовано жодних порушень екологічної безпеки. Особовий склад бази зберігання поставився до виконання завдань з великою відповідальністю", - відзначив Грень

Зі сторони екологів та з боку працівників залізниці військові не отримали жодного зауваження. Всі цистерни перед кожною відправкою проходять відповідний контроль та сертифікацію.

На даний момент залишилась певна проблема рекультивації земель бази, зокрема на території складів, де зберігалось ракетне паливо - гептил.

Його остання партія поїхала з Прикарпаття у 2001 році. Залишились ємності, де воно зберігалось і які потрібно утилізувати. На ці роботи потрібно 4-5 мільйонів гривень

"Військові обіцяють не покинути все напризволяще", - запевнив Тарас Грень.

Після цього всі землі військового містечка, а це 49,5 гектарів, передадуться селищній раді села Майдан.

ФОТО: Тарас Грень

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «З Прикарпаття до Росії залишилось вивезти один ешелон меланжу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі