неділя, 10 квітня 2011 19:29

З політиків Книжковий ярмарок відвідав лише Томенко
31

Фото: Фото: Володимир Мукан

В столичному Інституті фізкультури на вул. Фізкультурній поблизу метро Республіканський стадіон відбувся Шостий весняний київський книжковий ярмарок "Медвін". Він тривав із 7 квітня по 10 квітня.

Стартував захід на літературній кухні, де письменник Юрій Винничук готував груші та ділився таємницями письменницької майстерності з відвідувачами. Також у цей день Лесь Танюк провів презентацію 14, 15 та 16 томів книги "Щоденники Леся Танюка".

На ярмарку презентували перші в Україні тканиняні книги для дітей.

- Це чудовий проект. Тканиняні книги виготовлені із натуральної 100-відсоткової бавовни, вони зовсім не токсичні, - говорить Богдан Горобай із "Видавництва старого Лева". - Книжки можна прати, прасувати, гризти, кусати. Вони дуже міцні, цікавлять дітей від 1 року до 4-х років. Їх можна використовувати як подушку. Книга націлена ще й на тренування моторики дітей. Як бачите, всі двері у книзі відчиняються, гудзики розстібаються, шнурки розв'язуються.

На кожній сторінці дитячої книжки не більше одного рядка тексту, багато вигуків.

- Речення максимально прості, дитині буде цікаво читати ще з дворічного віку. Коштує книжка 80 гривень.

З першого по останній день заходу відвідувачам пропонували подивитися і послухати "Увертюру з балету "Захоплення книгарні "Сяйво" на лібрето Леоніда Черновецького".

- Зараз триває 17 судових справ, - говорить Юлія Волова піар-директор книгарні "Сяйво". Стоїть біля портрету Черновецького. - У нас є одна перемога, у п'ятницю затримали голову фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького. Тому ми сподіваємося, що і решта причетних осіб до закриття нашої книгарні підуть за ним. Зараз ми пишемо колективного листа до Януковича.

- З боку уряду на книжковому ярмарку нікого не було, - говорить Юлія Волова. - Не те що прем'єра, а й навіть Ганна Герман не прийшла, хоча обіцяла. Минулі виставки завжди відвідували Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко та Володимир Литвин. Цьогоріч із політиків прийшов лише Микола Томенко.

Закінчився книжковий ярмарок на літературній кухні. Там рестораторка Маргарита Січкар розповідала про свою книгу "Щоденник успішної жінки".

Зараз ви читаєте новину «З політиків Книжковий ярмарок відвідав лише Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі