середа, 29 квітня 2015 11:05

З червня для отримання шенгена українці здаватимуть відбитки пальців

З червня для отримання шенгена українці здаватимуть відбитки пальців
Процедуру запровадять з 23 червня. Фото: www.mukachevo.net

З 23 червня 2015 в країнах Східного партнерства почне діяти візова інформаційна система країн Шенгенської угоди.

У дипломатичних представництвах і консульських установах країн-членів ЄС в Україні запровадять обов'язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз, повідомляє Радіо Польща.

Крім українців, біометричні дані будуть здавати громадяни Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії та Молдови (власники "звичайних" паспортів).

Зазначається, що відповідно до нових правил біометрична інформація заявника буде зберігатися протягом 59 місяців і використовуватися при обробці всіх наступних протягом цього періоду звернень за візами. Після закінчення цього терміну заявнику знову доведеться надавати такі дані.

При першому зверненні за візою заявник зобов'язаний особисто з'явитися в консульство для здачі відбитків пальців. Звільняються від такої необхідності діти до 12 років, особи, щодо яких зняття відбитків фізично неможливо, монархи, глави держав і їх дружини, а також члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Відбитки пальців, взяті у заявників на отримання шенгенської візи, не використовуватимуться для виявлення кримінального минулого заявника на батьківщині. Крім того, до бази відбитків пальців, не буде доступу у Інтерполу.

Раніше очікувалося, що обов'язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз для українців введуть з кінця січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «З червня для отримання шенгена українці здаватимуть відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі